Ziua Mondiala de Constientizare a Autismului, marcata la Bucuresti printr-un mars

0
76

Ziua Mondiala de Constientizare a Autismuluie este marcata astazi la Bucuresti printr-un mars de constientizare si sensibilizare in privinta problemelor si obstacolelor cu care se confrunta persoanele care sufera de autism. Marsul este organizat de Autism Romania -Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism intre orele 10.30 si 13.00, se arata intr-un comunicat de presa emis de Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism.

Marsul are ca punct de plecare Piata Univeristatii, participantii urmand a se deplasa spre Parcul Unirii. Ei poarta pancarte albastre pe care sunt scrise mesaje catre autoritati sau publicul larg. Mesajele catre autoritati vor fi inmanate ulterior, premierului Viorica Dancila, in cadrul unei intalniri care va avea loc pe 4 aprilie, la Guvern, informeaza comunicatul de presa.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 1 din 160 de copii sufera de tulburari din spectrul autismului.

Autismul este o afectiune complexa care apare in primii trei ani de viata din cauza unor disfunctii de ordin neurologic, care ingreuneaza interactiunea sociala si abilitatile de comunicare verbala si non-verbala.

incepand cu anul 2007, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului se marcheaza pe 2 aprilie, data stabilita de Adunarea Generala a Natiunilor Unite.

Articolul precedentConf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu: „Un episod de amputatie costa 3.500 euro”
Articolul următorASSMB: In Bucuresti, numarul donatorilor de sange din primul trimestru al lui 2018 a crescut cu 5,3% fata de aceeasi perioada di