Ziua Mondiala a Sanatatii 2016. OMS: „Invinge diabetul”

0
19

7 aprilie marcheaza la nivel mondial Ziua Mondiala a Sanatatii. in 2016 Organizatia Mondiala a Sanatatii dedica aceasta zi luptei impotriva diabetului, afectiune cu un impact major la nivel global.

415 milioane de oameni se confrunta cu diabetul, in intreaga lume, insa numarul celor afectati ar putea sa creasca pana la 642 de milioane in 2040, potrivit Federatiei Internationale de Diabet.

in Romania, circa 1.750.000 milioane de adulti au diabet, tara noastra situandu-se printre cele cu prevalentele cele mai ridicate la nivel european.

Ad in title

Campania pentru Ziua Mondiala a Sanatatii 2016 isi propune sa creasca nivelul de constientizare cu privire la incidenta crescuta a diabetului la nivel mondial si la consecintele sale nefaste, promovand adoptarea unor masuri de preventie si de imbunatatire a ingrijirii persoanelor afectate, astfel incat epidemia de diabet sa fie stopata.

Articolul precedentProf. dr. Corin Badiu: Infertilitatea trebuie abordata ca o problema de cuplu, nu e problema unui pacient sau a unei paciente
Articolul următorIngrijirea persoanei cu diabet in Romania: noutati in tratamentul diabetului zaharat