Problematica diabetului, dezbatuta in contextul Zilei Mondiale a Sanatatii

0
169

Problematica diabetului zaharat in Romania a fost adusa din nou in atentia autoritatilor in cadrul conferintei tip dezbatere cu tema „Problematica diabetului zaharat in sistemul de sanatate romanesc: Importanta Preventiei si Educatiei in Sanatate”, eveniment desfasurat in 5 aprilie 2016 la Palatul Parlamentului, in contextul Zilei Mondiale a Sanatatii.

Alaturi de autoritati, la eveniment au luat parte unii dintre cei mai importanti specialisti din domeniul diabetologiei, dar si din arii conexe, care au tras un semnal de alarma cu privire la impactul diabetului zaharat aducand in atentia decidentilor date statistice si informatii actuale referitoare la aceasta afectiune.

in discutie s-a adus si problematica creata de numarul insuficient de medici diabetologi raportat la totalul persoanelor cu diabet zaharat, dar si rolul asistetului medical in educatia terapeutica.

Vocea persoanelor cu diabet s-a facut de asemenea auzita prin reprezentantii asociatiilor de pacienti, cu acest prilej fiind prezentat proiectul Carta Alba a Diabetului, o initiativa a Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania.

Evenimentul s-a desfasurat sub egida Administratiei Prezidentiale, Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei, Comisiei petru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, Colegiului Medicilor din Romania si a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Articolul precedentProf. dr. Corin Badiu: Infertilitatea trebuie abordata ca o problema de cuplu, nu e problema unui pacient sau a unei paciente
Articolul următorIngrijirea persoanei cu diabet in Romania: noutati in tratamentul diabetului zaharat