Ziua Mondiala a Primului Ajutor va fi celebrata in data de 8 septembrie 2012 printr-o serie de manifestari organizate de Crucea Rosie Romana, potrivit unui comunicat de presa remis SanatateaTv.ro

in 2012, Ziua Mondiala a Primului Ajutor va avea ca tema „Primul ajutor pentru populatia vulnerabila”. Astfel, orice persoana poate invata sa acorde primul ajutor de baza si sa salveze vieti, punand accent pe capacitatea comunitatilor vulnerabile in acordarea primul ajutor. De asemenea, cu ocazia Zilei Mondiale a Primului Ajutor, Crucea Rosie Romana lanseaza proiectul „Centre de prim ajutor in comunitati izolate”.

Scopul proiectului este formarea si instruirea unor persoane din comunitati izolate pentru a putea acorda primul ajutor de baza in cazul unor urgente. Prin acest proiect va fi identificata, intr-o prima etapa, in fiecare judet, o localitate unde accesul personalului specializat se face dificil, si unde vor fi instruite familii pentru a putea acorda primul ajutor de baza semenilor lor, urmand ca aria de implementare sa se extinda.

,,Unii dintre noi sunt, independent de vointa lor, mai vulnerabili din punct de vedere al accesului la serviciile medicale.insa, toti avem capacitatea de a invata sa acordam primul ajutor si sa salvam o viata. Cu ocazia Zilei Mondiale a primului Ajutor, Crucea Rosie Romana lanseaza proiectul national „Centre de prim ajutor in comunitati izolate”, pentru a veni in sprijinul persoanelor vulnerabile. Credem cu tarie faptul ca acordarea primului ajutor trebuie sa fie accesibila tuturor, pentru ca acordat corect si la timp, poate salva o viata”, a declarat Mihaela Geoana, presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.