Excesul de alcool impiedica refacerea dupa experiente traumatizante

0
32

Excesul de alcool modifica conexiunile creierului fapt ce ii impiedica pe consumatori sa se refaca psihologic in urma experientelor traumatizante, scrie www.dailymail.co.uk.

Concluzia a fost formulata de oamenii de stiinta de la Institutul National privind Abuzul de Alcool si Alcoolismul in colaborare cu Universitatea North Carolina. Mai exact, cercetatorii au realizat un studiu pe soareci, care timp de o luna de zile au primit zilnic o cantitate de alcool. in tot acest timp, un al doilea grup de soareci nu a primit alcool. Apoi, oamenii de stiinta au incercat sa-i invete pe soareci sa se teama de un anumit sunet scurt prin folosirea unor socuri electrice usoare.

in timp, subiectii care nu au primit alcool au invatat sa nu se mai teama de sunetul redat, spre deosebire de soarecii care au primit alcool. soarecii s-au temut de sunet si la mult timp dupa acesta nu a mai fost insotit de socuri. Cercetatorii sustin ca acest comportament este asemanator cu cel al pacientilor care sufera de stres posttraumatic si care se confrunta cu situatii periculoase.

Ad in title

Studiind efectul negativ al alcoolului asupra circuitelor neuronale ale soarecilor, specialistii au descoperit ca celulele nervoase din cortexul perifrontal al soarecilor care au primit alcool, au o alta forma spre deosebire de soarecii din grupul de control.

Cercetarea este foarte importanta prin simplul fapt ca scoate in evidenta modul in care consumul excesiv de alcool afecteaza cele mai importante functii ale creierului uman. Pe de alta parte, studiul ar putea oferi noi posibilitati in ceea ce priveste dezvoltatea unor tratamente ce i-ar putea ajuta pe pacientii cu tulburari de anxietate, dar care au consumut mult alcool de-a lungul timpul.

Articolul precedentTigarile electronice afecteaza sanatatea plamanilor
Articolul următorMinisterul Sanatatii a demarat o ampla analiza financiara in spitalele subordonate institutiei