Ministerul Sanatatii a demarat o ampla analiza financiara in spitalele subordonate institutiei

0
32

Ministerul Sanatatii va organiza in perioada urmatoare o serie de intalniri cu managerii si directorii economici din spitalele subordonate pentru o ampla analiza financiara, potrivit unui comunicat de presa.

a€œVrem sa identificam cauzele dezechilibrului financiar inca existent in unele spitale. O astfel de analiza financiara ne va da posibilitatea sa aflam unde este vina pentru aceste datorii, la managementul unitatii respective sau in sistemul de finantare al spitalului. Am cerut sa ni se spuna exact daca depasirea termenelor de plata sunt realizate in limita creditelor bugetare sau daca acestea depasesc creditele bugetare. Ne intereseaza daca exista depasiri in cadrul programelor de sanatate, sau daca acestea sunt la servicii medicale. Dupa aceasta analiza vom stabili masurile care se impun”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, intr-o intalnire cu managerii si directorii economici a unei parti din spitalele vizate.

a€œDeja am gasit cateva probleme pe care trebuie sa le rezolvam. De exemplu, multi furnizori solicita ca termenele de plata din partea spitalelor sa fie mai mici decat cele stabilite de casele de asigurari. De asemenea, exista cazuri in care nu sunt respectate ordinea cronologica la plata facturilor.”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Ad in title

a€œDe asemenea, pregatim impreuna cu Ministerul Finantelor Publice un ordin comun conform caruia spitalele publice vor raporta lunar la MS situatia privind executia bugetara de venituri si cheltuieli”, a adaugat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi.

Pentru a asigura o mai buna transparenta, situatiile bugetare ale unitatilor sanitare cu paturi vor fi publicate pe pagina de web a Ministerului Sanatatii.

Articolul precedentExcesul de alcool impiedica refacerea dupa experiente traumatizante
Articolul următorMinisterul Sanatatii va verifica conditiile igienico-sanitare din unitatile de invatamant din tara