Ziua Mondiala a Inimii 2015 – Alegerile inimii nu sunt alegeri grele

0
49

Pe intreg Globul se celebreaza astazi Ziua Inimii, avand ca scop cresterea gradului de informare al oamenilor asupra factorilor de risc in aparitia bolilor cardiovasculare.

Pentru anul acesta, Federatia Mondiala a Inimii a ales ca tema a€œAlegerile inimii nu alegeri grele” (a€œHeart Choices Not Hard Choices”), punand accentul pe importanta mediului inconjurator, mai exact asupra factorilor de risc in cresterea aparitiei bolilor cardiovasculare. Modul in care traim, locul de munca, dar si spatiile destinate relaxarii nu ar trebui sa prezinte un pericol pentru sanatatea noastra. Mai mult, prin alegerea noastra de a consuma alimente sanatoase, legume si fructe proaspete, prin renuntarea la fumat si planificarea unor activitati in aer liber putem reduce riscurile de a dezvolta boli cardiovasculare.

in prezent, bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru 17,3 milioane de decese pe an. Pana in 2030 se estimeaza ca aceasta cifra va creste la 23 de milioane.

Cel putin 80% din decesele premature cauzate de bolile cardiovasculare ar putea fi evitate prin mentinerea sub control a patru factori principali de risc: consumul de tutun, dieta nesanatoasa, lipsa activitatilor fizice si consumul de alcool, scrie Federatia Mondiala a Inimii pe pagina online dedicata Zilei Inimii.

Federatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation) a lansat Ziua Mondiala a Inimii in anul 2000, pentru a fi marcata in fiecare an in ultima duminica a lunii septembrie. in 2013, cand actiunile organizate cu acest prilej au depasit cifra de 1000 si au adunat peste 1 milion de participanti la nivel mondial, s-a decis celebrarea Zilei Mondiale a Inimii pe 29 septembrie, in fiecare an. Federatia Mondiala a Inimii este lider in lupta la nivel mondial impotriva bolilor cardiovasculare, inclusiv a bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.

Articolul precedentPeste 200 de participanti la a V-a conferinta „Sanatate prin Alimentatie”
Articolul următorAsociatia de Podiatrie, prezenta la a XIII-a editie a Conferintei Nationale a OAMGMAMR