Peste 200 de participanti la a V-a conferinta „Sanatate prin Alimentatie”

0
12

Peste 200 de medici au luat parte la cea de-a V-a Conferinta „Sanatate prin Alimentatie”. Dezbaterile au vizat noutatile stiintifice din sfera nutritiei, concentrandu-se pe cultura nutritionala populationala, diabet si boli metabolice.

Organismele modificate genetic, bauturile indulcite, suplimentele nutritive, colesterolul alimentar, nutritia si homeostazia fierului, rolul proteinelor de origine vegetala in nutritia moderna, nutritia in controlul glicemic si al riscului cardiovascular in diabetul zaharat, portii, varietate si diversitate alimentara sau variantele vegetarianismului au fost printre temele de discutii abordate in cadrul evenimentului stiintific.

Coordonatorii stiintifici ai Conferintei „Sanatate prin Alimentatie” au fost prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si presedinte de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si prof. univ. dr. Mariana Graur, presedintele Societatii de Nutritie din Romania.

Ad in title

La fel ca in anii precedenti, Conferinta „Sanatate prin Alimentatie” a fost organizata de Societatea de Nutritie din Romania, sub egida Academiei Romane. Parteneri au fost Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Fundatia Nationala pentru stiinta si Arta.

Partener gold: Danone

Partener: Becel

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentInstitutul Marius Nasta a primit 1900 de truse de teste pentru depistarea tuberculozei de la Ambasada SUA
Articolul următorZiua Mondiala a Inimii 2015 – Alegerile inimii nu sunt alegeri grele