Institutul Marius Nasta a primit 1900 de truse de teste pentru depistarea tuberculozei de la Ambasada SUA

0
299

Peste 1.900 de truse de teste pentru depistarea tuberculozei rezistente la tratament au ajuns la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti. Donatia a fost facuta de catre Ambasada SUA la Bucuresti, prin seful Biroului pentru Cooperare in Domeniul Apararii (Office for Defense Cooperation), colonelul Louis Seliquini.

a€œAceste teste reduc timpul de diagnosticare a tuberculozei rezistente la tratament de la cateva luni la doar cateva ore”, au declarat specialistii Institutului Marius Nasta, potrivit unui comunicat de presa emis de Ambasada SUA.

Valoarea truselor de teste este de 147.000 de dolari, iar finantarea a fost asigurata de Comandamentul Fortelor Statelor Unite din Europa (EUCOM), se mai arata in documentul citat.

Donatia de saptamana aceasta este parte a unui proiect mai amplu de asistenta umanitara pentru imbunatatirea testarii si tratarii tuberculozei in Romania. Acest proiect completeaza programul tarii noastre in domeniul tuberculozei si creste capacitatea Romaniei de a diagnostica tuberculoza rezistenta la medicamente.

Articolul precedentA inceput cea de-a V-a editie a Conferintei Sanatate prin Alimentatie
Articolul următorPeste 200 de participanti la a V-a conferinta „Sanatate prin Alimentatie”