A inceput cea de-a V-a editie a Conferintei Sanatate prin Alimentatie

0
56

Cea de-a V-a editie a Conferintei „Sanatate prin Alimentatie”, unul dintre cele mai importante evenimente de sanatate si nutritie, a inceput.

in cadrul manifestarii stiintifice sunt dezbatute noutatile stiintifice din cultura nutritionala populationala, diabet si boli metabolice. Printre temele abordate se numara: suplimentele nutritive, bauturile indulcite, colesterolul alimentar si acizii grasi trans, organismele modificate genetic, nutritia si homeostazia fierului, rolul proteinelor de origine vegetala in nutritia moderna, variantele vegetarianismului, dar si multe alte teme de interes.

„Cand discutam despre masurile de preintampinare a unui numar mare de boli, alimentatia sanatoasa este un factor cheie. Prin intermediul Conferintei „Sanatate prin Alimentatie” putem sa imbunatatim cultura nutritionala a populatiei, printr-o educatie continua si sa promovam principliile de alimentatie corecta. Conferinta „Sanatate prin Alimentatie” se adreseaza deopotriva specialistilor din mai multe domenii medicale, pentru ca faciliteaza schimbul de idei si de informatie in sfera sanatatii, dar si autoritatilor si mass-mediei, pentru ca acestea ne pot ajuta sa transmitem mai usor mesajele noastre catre populatie”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si copresedinte al Conferintei „Sanatate prin Alimentatie”.

„Ne propunem sa atragem atentia cu privire la incidenta crescuta a bolilor ce pot fi corelate dezechilibrelor alimentare. Stilurile de nutritie sunt esentiale, pentru buna functionare a organismului si pentru o stare generala de sanatate buna. Romanii trebuie sa invete ca o alimentatie bogata in grasimi saturate, sare si zahar, le pune in pericol sanatatea, pe termen lung. Promovarea unei diete echilibrate, diversificate si sanatoase se afla printre principalele preocupari ale medicilor si nutritionistilor din intreaga lume. Alimentatia sanatoasa, sustinuta de activitate fizica, este un element important in obtinerea bunastarii fizice si psihice, iar educarea populatiei in acest sens se afla printre prioritatile noastre”, a adaugat prof. univ. dr. Mariana Graur, presedintele Societatii de Nutritie din Romania si copresedinte al evenimentului.

Editia din 2015 a Conferintei Sanatate prin Alimentatie este organizata de Societatea de Nutritie din Romania, sub egida Academiei Romane,si are ca parteneri Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Fundatia Nationala pentru stiinta si Arta.

Partener gold: Danone

Partener: Becel

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentSMURD sarbatoreste 25 de ani de existenta
Articolul următorInstitutul Marius Nasta a primit 1900 de truse de teste pentru depistarea tuberculozei de la Ambasada SUA