Ziua Internationala de Lupta impotriva Epilepsiei, marcata la Bucuresti

0
30

Ziua Internationala de Lupta impotriva Epilepsiei este marcata anual, in data de 26 martie. in semn de solidaritate cu cei care sunt afectati de aceasta boala, luni, de la ora 20.00, Palatul Cotroceni va fi iluminat in mov.

Aproximativ 50 de milioane de oameni din lumea intreaga sufera de epilepsie, iar anual sunt diagnosticate aproximativ 2.4 milioane de cazuri noi, arata datele publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Potrivit statisticilor, 80% dintre bolnavii de epilepsie provin din state cu venituri mici si medii, iar trei patrimi dintre acestia nu au acces la tratamentul de care au nevoie.

Ad in title

Datele OMS arata ca persoanele afectate de aceasta boala raspund la tratament in 70% din timp.

Epilepsia este o afectiune neurologica cronica, care se manifesta prin episoade bruste, stereotip de manifestare motorie, senzitiva, senzoriala, comportamentala, insotite sau nu de modificarea starii de constienta, ce are loc prin activarea brusca, neprovocata a unor populatii neuronale. Crizele epileptice sunt spontane si repetitive si dureaza de la cateva secunde pana la cateva minute.

Articolul precedentAutoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan”
Articolul următorARPIM avertizeaza: Criza imunoglobulinelor se poate repeta si in cazul altor arii terapeutice