Ziua Internațională a Copilului: Mesajele președintelui și premierului

0
36

„Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici, care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii”. Acesta este mesajul transmis de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. ”Este sărbătoarea copiilor, astăzi, o zi pe care le-o dedicăm în fiecare an cu multă bucurie și cu sentimentul că ei sunt darul cel mai de preț nu doar pentru familiile lor, ci și pentru întreaga societate”, a afirmat, la rândul său, premierul Ludovic Orban.

”Prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului și vă asigur că împreună vom depăși cu bine această perioadă!”, a îndemnat șeful statului copiii.

Ad in title

”Timpul pe care mulți dintre români l-au petrecut alături de copiii lor în ultimele săptămâni, mai mult decât aveau posibilitatea înaintea epidemiei de coronavirus, va avea cu siguranță o semnificație aparte pentru fiecare. Pentru un părinte, orice clipă petrecută alături de copiii săi înseamnă acel prilej neprețuit de a-i vedea cum cresc și cum evoluează, de a se apropia și mai mult de ei și a le înțelege frământările și aspirațiile. Pentru cei mici, sunt momente care vor deveni în timp o neprețuită amintire a copilăriei”, afirmă șeful Guvernului într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.
”Pe lângă această bucurie și susținerea familiei, copiii au nevoie și de sprijinul societății. Să-i ajutăm să crească frumos, educați și responsabili înseamnă, în primul rând, să fim noi, la rândul nostru, exemple pentru ei, să-i învățăm ce înseamnă empatia, respectul față de ceilalți și responsabilitatea. Și, așa cum se spune despre copii că sunt oglinda familiilor în care cresc, generațiile de copii de acum, modul în care cresc, reflectă societatea românească”, a transmis premierul Ludovic Orban.

 

Articolul precedentProvocări în terapia cancerului de ovar în contextul actualei pandemii, explicate de prof. dr. Elvira Brătilă
Articolul următorPeste 500.000 de cazuri de COVID-19 în Brazilia; SUA au trimis hidroxiclorochină