Zeci de operatii efectuate de medici americani la Botosani

0
226

Un numar de 75 de bolnavi, in majoritate copii, din judetul Botosani, au fost operati de o echipa de medici americani.

Specialistii – chirurgi plasticieni, pediatri, ginecologi, care sunt membri ai Fundatiei Medical Mission din Kansas – si-au incheiat zilele trecute a opta misiune in judetul Botosani.

Timp de o saptamana, ei au lucrat la Spitalul de Pediatrie „Cuvioasa Parascheva” si la Spitalul de Obstretica si Ginecologie din Botosani, consultand 1.439 de pacienti, dintre care 75 au fost operati.

La incheierea misiunii in Botosani, Medical Mission a donat spitalelor trei aparate de anestezie si o masa de operatii, precum si medicamente si materiale sanitare in valoare de peste 790.000 de dolari. Valoarea totala a echipamentelor medicale, a medicamentelor si materialelor donate din 2001 si pana in acest an a depasit zece milioane de dolari.

„inca nu am facut toate calculele, dar, cu siguranta, aceasta a opta misiune a depasit limita celor zece milioane de dolari. Ne bucuram ca au fost foarte multe consultatii si, daca vom reveni la anul, ne vom axa mai mult pe mediul rural, unde am avut peste 600 de consultatii”, a declarat sefului echipei Medical Mission, Abigail Hayo.

Medicii au avut, vineri dupa-amiaza, o intalnire cu autoritatile locale, carora le-au multumit pentru sprijinul acordat.

Medical Mission a efectuat, in 2008, misiuni similare in mai multe state ale lumii, precum Mali, Filipine, Guatemala, Panama si India.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentALDH 2- enzima care elimina alcoolul din organism ajuta si la refacerea inimii dupa un atac de cord
Articolul următorMaine incepe Baby Expo!