ALDH 2- enzima care elimina alcoolul din organism ajuta si la refacerea inimii dupa un atac de cord

0
557

S-a descoperit ca enzima care elimina alcoolul din organism, ajuta si la refacerea inimii dupa un atac de cord; acesta este rezultatul unui studiu de laborator efectuat de specialisti. in urma studiului care a fost realizat pe soareci de laborator s-a descoperit si o molecula care consolideaza si amplifica efectele enzimei.

Descoperirile ar putea deschide calea catre elaborarea de noi tratamente pentru a proteja muschii cardiaci ai persoanelor care resimt durere in zona pieptului, simptome care semnaleaza de multe ori iminenta unui atac de cord , sau din zonele coronariene in momentul in care inima nu este suficient irigata de sange.

inainte de acest studiu, oamenii de stiinta cunosteau deja faptul ca inima poate fi conditionata sa reziste la daune la nivel de tesut rezultate in urma unor atacuri cardiace. Descoperirea acestei enzime a explicat si motivul pentru care persoanele care consuma moderat alcool sufera de mai putine deteriorari la nivel cardiac in timpul unui infarct decat persoanele care nu beau. Pentru a se intelege mai bine fenomenul, cercetatorii au testat efectele alcoolului pe soareci de laborator, programati sa aiba crize cardiace si au determinat ca enzima respectiva este activa in momentul infarctului. Ei au facut aceleasi teste si pe soareci care nu au fost tratati cu alcool. Autorii studiului au constatat ca, la animalele carora li s-a administrat alcool, organismul a produs o enzima numita ALDH2- al carei nivel a crescut cu 20% si a determinat o reducere de 27% a daunelor cauzate la nivelul muschilor cardiaci. Aceasta enzima neutralizeaza moleculele aldehide emanate de etanolul din bauturile alcoolice.

Aldehidele se formeaza in cadrul organismului si atunci cand radicalii liberi sunt expusi la molecule de grasime. O acumulare de aldehide in interiorul celulelor afecteaza mecanismele celulare si ADN-ul – un proces observat in numeroase maladii cum ar fi: afectiunile cardiovasculare, maladia Parkinson si imbatranirea pielii in momentul expunerii la soare.

Cercetatorii au descoperit, totodata, ca o molecula mai putin cunoscuta, numita Alda 1, impulsioneaza actiunea enzimei ALDH2.

Articolul precedentPoluarea chimica naste copii obezi
Articolul următorZeci de operatii efectuate de medici americani la Botosani