Noi dotari pentru spitalul judetean din Resita

0
167

Spitalul Judetean din Resita este beneficiar al unor noi dotari cu aparatura medicala.

in urma unei licitatii organizate de Ministerul Sanatatii Publice, unitatii spitalicesti i-a fost repartizata aparatura de maxima necesitate, respectiv, un electroencefalograf, un aparat de ventilatie artificiala pentru adulti si copii, inca un aparat de ventilatie artificiala, care asigura suportul ventilator avansat pentru toate categoriile de pacienti critici, precum si doua aparate de anestezie de medie performanta.

Valoarea totala a dotarilor se ridica la aproape 230.000 de lei, suma neincluzand TVA.

Electroencefalograful a fost montat deja la Spitalului Judetean de Urgenta din Resita, unde va fi amenajata, in regim de urgenta, o incapere speciala, cu circuite sanitare adecvate, care va permite si accesul pacientilor din ambulatoriu, adulti si copii, la aceste investigatii. Totodata, personalul a fost instruit asupra utilizarii aparatului.

Celelalte patru aparate asteapta in cutiile sigilate, momentul in care firmele furnizoare sau producatoare isi vor trimite reprezentantii pentru montarea si instruirea personalului.

in acest fel, spune managerul Spitalului Judetean din Resita, Violeta Florea, va creste complexitatea calitatii serviciilor medicale oferite pacientilor care se adreseaza acestei unitati spitalicesti.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentALDH 2- enzima care elimina alcoolul din organism ajuta si la refacerea inimii dupa un atac de cord
Articolul următorMaine incepe Baby Expo!