Mircea Cinteza: UE intentioneaza sa reglementeze numarul de ore pentru medici

0
193

Uniunea Europeana intentioneaza sa reglementeze numarul orelor pe care trebuie sa le lucreze un medic pe zi, pana la sapte ore cu garzi cu tot, a declarat prof.dr. Mircea Cinteza, in cadrul reuniunii Asociatiei Medicilor Organizatiilor Profesionale Medicale din Europa Centrala si de Sud-Est (ZEVA).

Pentru aceasta directiva s-au cerut propuneri din partea asociatiilor profesionale privitor la reglementari in domeniul orelor pe care trebuie sa le lucreze medicii. Totodata se mai doreste si legiferarea numarului de medici la o mie de locuitori, dar si existenta unei unitati a corpului medical.

in prezent medicii lucreaza mult mai mult, fac multe garzi pentru a castiga mai multi bani. in total in centrele universitare se lucreaza cam noua ore pe zi, iar in celelalte judete se lucreaza pana la 14 ore pe zi, a precizat presedintele Colegiului Medicilor, prof.dr. Vasile Astarastoae.

Prof.dr. Mircea Cinteza a mentionat ca este necesara aceasta reglementare pentru ca pacientii sa beneficieze cu adevarat de o asistenta medicala de calitate, iar medicii sa se concentreze asupra actului medical.

La randul sau, secretarul general al Asociatiei Medicale Internationale, prof.dr. Kloiber Otmar, a declarat ca medicii trebuie sa lucreze mai putin pentru ca numai astfel se pot concentra si pot sa efectueze un act medical de calitate in favoarea pacientilor, putand evita eventualele greseli medicale.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentALDH 2- enzima care elimina alcoolul din organism ajuta si la refacerea inimii dupa un atac de cord
Articolul următorMaine incepe Baby Expo!