Virusul gripei – un semnal de alarma!

0
218

Romanii sunt sfatuiti de catre Ministrul Sanatatii sa isi faca vaccinul antigripal, deoarece un nou val de gripa a inceput sa loveasca Romania.

Centrul National de Referinta pentru Gripa de la Institutul Cantacuzino a izolat deja pana luni, trei tulpini de virus gripal de tip A.

Ministrul Sanatatii s-a adresat in special persoanelor vulnerabile, cuprinse in programul de vaccinare, sa apeleze la medicii de familie pentru a se vaccina impotriva gripei. Celorlalte segmente ale populatiei , care nu se vaccineaza gratuit, Ministrul Sanatatii le-a recomandat sa cumpere de la farmacii vaccinul antigripal. O doza de vaccin achizitionata direct din farmacii costa 30 de lei.

Conform statisticilor, peste 630.000 de persoane din grupele de risc mare de imbolnavire au fost deja vaccinate pana in 23 octombrie, in prima saptamana a programului national de vaccinare gratuita a populatiei.

Majoritatea celor vaccinati (peste 330.000) se incadreaza in grupa de varsta, peste 65 de ani, dupa care urmeaza persoanele cu varste intre 15 si 64 de ani (275.812 persoane). Au mai fost vaccinati peste 30.000 de copiii, toti mai mici de 14 ani.

Persoanele care au prioritate la vaccinare sunt persoanele peste 65 de ani, cele cu handicap, copiii, persoanele institutionalizate, bolnavii HIV- SIDA, diabeticii, bolnavii cardiovasculari, medicii si restul cadrelor sanitare, precum si personalul din casele de copii si batrani.

Articolul precedentSorin Oprescu – cea mai inalta distinctie a UMF Bucuresti
Articolul următorZiua Mondiala a Diabetului