Sorin Oprescu – cea mai inalta distinctie a UMF Bucuresti

0
287

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” a aniversat 151 de ani de la infiintare, prilej cu care, in cadrul Zilelor UMF, au fost organizate mai multe evenimente, campanii sociale, mese rotunde si lansari de carte.

Profesor doctor Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a primit cea mai inalta distinctie a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, fiind singurul medic ales vreodata edil al Bucurestilor.

Trofeul „Carol Davila”, inmanat edilului Capitalei de rectorul UMF, prof. dr. Florian Popa, i-a fost acordat lui Sorin Oprescu in semn de respect pentru profesionalismul si dorinta pe care medicul si dascalul le-a insuflat, de-a lungul timpului, noilor generatii de doctori din Romania.

Rectorul UMF a aratat ca Sorin Oprescu este „colegul cu cea mai mare vizibilitate din lumea medicala romaneasca”. Potrivit prof.dr. Florian Popa, Sorin Oprescu este cea de a doua personalitate care primeste Trofeul „Carol Davila”, dupa presedintele Traian Basescu.

Edilul Capitalei le-a multumit, cu aceasta ocazie, colegilor sai pentru recunoastere si i-a asigurat ca, ori de cate ori vor avea nevoie de suportul sau, el il va acorda si a subliniat ca va lupta in continuare pentru sistemul sanitar si pentru tot ceea ce bucurestenii au nevoie in acest domeniu.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentSentinta definitiva in cazul Ciomu
Articolul următorVirusul gripei – un semnal de alarma!