VIDEO Dr. Catrinel Iliescu, medic primar neurologie pediatrica, vorbeste despre cefalee la copii

0
437

 

 

”Parintii sunt speriati pentru ca au aceasta impresie ca pe copii nu ar trebui sa-i doara capul, si eu au cefalee si nu au chiar rar acest simptom”, a spus Dr. Catrinel Iliescu, medic primar de neurologie pediatrica de la Centrul de Expertiza pentru Boli Rare de Neurologie Pediatrica din Spitalul Clinic Prof. Dr. Al. Obregia din Capitala, in cadrul unui interviu acordat jurnalistilor SanatateaTV.ro.

”Durerile de cap pot sa apara in situatii secundare, legate de anumite afectiuni, care sa nu fie amenintatoare de viata, acestea sunt majoritatea. Am o gripa, ma doare capul, daca am o amigdalita, am febra, ma doare capul, daca am avut un traumatism cranian minor, este normal sa ma doara capul”, a explicat Dr. Catrinel Iliescu.

Dr. Catrinel Iliescu a vorbit insa si despre cefaleea care are ca sursa afectiuni generale sau ale sistemului nervos central care sunt amenintatoare de viata, dar sunt insa exceptii. Mai sunt, explica Dr. Iliescu si sindroamele cefalalgice primare care nu sunt asociate cu leziuni ale sistemului nervos central. Dintre acestea migrena este cea mai importanta.

 

Articolul precedentEuroparlamentar: Un sistem european electronic de informare cu privire la imunizare ar ajuta statele membre
Articolul următorCirca jumatate dintre parinţii copiilor cu autism aşteapta cel puţin un an şi jumatate inainte sa primeasca un diagnostic oficial – sondaj