Cristina Petruţ, vicepreședintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România (FADR), a declarat că persoanele cu diabet se confruntă  cu o lipsă a antidiabeticelor orale, dar şi cu schimbarea modului în care au acces la medici specialişti.

În plus, “în pandemie, persoanele cu diabet au fost expuse unui volum mare de informaţii care le-au alimentat teama, precum faptul că ar putea dezvolta forme mai grave de COVID-19”, a adăugat Cristina Petruţ.

Cristina Petruţ, vicepreședintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, a fost prezentă astăzi la Conferința-Dezbatere online „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19”.

Evenimentul face parte din ediția 2020 a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ajunsă deja la a XII-a ediție, și își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problematica diabetului zaharat. De asemenea, își dorește să identifice posibile soluții astfel încât persoanele cu diabet din România să aibă cât mai puțin de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 și să aibă acces cu ușurință la servicii de îngrijire optime.

Conferința-Dezbatere „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19” își propune să aducă împreună, pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, medicilor diabetologi, autorități, asociații de pacienți, societatea civilă, publicul larg și mass-media.

Organizatorul științific al campaniei este Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, iar managementul proiectului este realizat de Sănătatea Press Group.