Prof. dr. Gabriela Radulian: Responsabilitatea noastră este de a îmbunătăţi calitatea vieţii celor cu diabet

0
196

Prof. dr. Gabriela Radulian, președinte al Societății de Neuropatie Diabetică, a declarat că diabetul zaharat creşte riscul de infarct miocardic cu 54% în cazul persoanelor care suferă de această afecţiune.

De asemenea, persoanele cu diabet zaharat care au un control metabolic deficitar asociază de cele mai multe ori, forme severe ale infecţiei cu SARS-COV-2.

“De aceea, în această perioadă, responsabilitatea noastră este de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor cu diabet zaharat, care implică asigurarea fără întrerupere a prescripţiei medicale, prin consult ambulator sau telemedicină, a tuturor medicamentelor antidiabetice orale sau injectabile pentru prevenţia complicaţiilor cronice ale diabetului zaharat”, a declarat prof. dr. Gabriela Radulian.

Prof. dr. Gabriela Radulian, președinte al Societății de Neuropatie Diabetică a fost prezentă astăzi la Conferința-Dezbatere online „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19”.

Evenimentul face parte din ediția 2020 a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ajunsă deja la a XII-a ediție, și își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problematica diabetului zaharat. De asemenea, își dorește să identifice posibile soluții astfel încât persoanele cu diabet din România să aibă cât mai puțin de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 și să aibă acces cu ușurință la servicii de îngrijire optime.

Conferința-Dezbatere „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19” își propune să aducă împreună, pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, medicilor diabetologi, autorități, asociații de pacienți, societatea civilă, publicul larg și mass-media.

Organizatorul științific al campaniei este Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, iar managementul proiectului este realizat de Sănătatea Press Group.

 

 

Articolul precedentVicepreședintele FADR, despre problemele cu care se confruntă diabeticii în timpul pandemiei
Articolul următorMedicul Gabriel Diaconu a anunțat că se va vaccina împotriva COVID-19