Vicepremierul Marcel Ciolacu: „Legea vaccinarii va asigura stocurile de vaccinuri”

0
277

Vicepremierul Marcel Ciolacu este sigur ca Legea vaccinarii va fi adoptata de Camera Deputatilor fara nicio problema. Potrivit acestuia, un aspect major al proiectului legislativ este prevederea care se refera la asigurarea stocului necesar de vaccinuri.

„Legea vaccinarii nu va avea probleme. Este asumata de Guvern si dezbatuta de Parlament. Vrem sa ne asiguram ca vom avea copii sanatosi”, a declarat Marcel Ciolacu, in cadrul Forumului National Pro Imunizare, care are loc astazi, la Palatul Parlamentului.

in acest context, el a atras atentia ca in Romania acoperirea vaccinala este sub media recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Prezent si el la eveniment, presedintele Comisiei pentru Sanatate si Familie de la Camera Deputatilor, conf. dr. Florin Buicu, a afirmat ca actualul guvern si-a asumat legea vaccinarii, iar statul este obligat sa asigure cadrul pentru imunizare.

„Legea este si despre obligativitate si obligativitatea este a statului, care este obligat sa asigure cadrul pentru imunizare, pentru a asigura vaccinurile necesare”, a spus conf. dr. Florin Buicu.

La randul sau, ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog, a declarat ca, dincolo de obligativitate, legea vaccinarii este extrem de importanta pentru sanatatea copiilor.

„Legea vaccinarii este despre copiii nostri. Eu am incredere ca aceasta parte a sistemului de sanatate este foarte importanta. Cred este cel mai import”, a spus prof. dr. Florian Bodog.

Potrivit ministrului Sanatatii, legea vaccinarii inseamna un pas foarte important din punctul de vedere al preventiei.

Opinia sa este sustinuta si de consilierul de stat, conf. dr. Diana Loreta Paun, care a subliniat faptul ca preventia reprezinta fundamentul sistemului de sanatate, iar subiectul imunizarii este unul de interes national.

Plenul Senatului a adoptat luni cu 99 de voturi „pentru” si o abtinere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Articolul precedentPresedintele Farmexpert, Iulian Trandafir, avertizeaza: „Produsele sub 10 lei vor disparea din farmacie”
Articolul următor7 din 10 vizite medicale sunt cauzate de alimentatia dezechilibrata