Prof. dr. Florian Bodog: „Prima cantitate de vaccin gripal a fost livrata in tara marti”

0
268

Ministrul Sanatatii, dr. Florian Bodog, a anuntat ca, marti, a fost livrata in tara prima cantitate de vaccin antigripal. Declaratia a fost facuta in cadrul Forumului National Pro Imunizare, care are loc astazi, la Palatul Parlamentului.

Saptamana trecuta, Florian Bodog a anuntat ca debutul campaniei nationale de vaccinare antigripala va avea loc la sfarsitul lunii ocombrie sau la inceputul lunii noiembrie. Tot atunci, ministrul Sanatatii anunta ca in tara au fost trimise deja 19 mii de doze de vaccin.

Reamintim ca, in cadrul campaniei nationale de vaccinare, beneficiaza de gratuitate personalul medical, copiii si batranii institutionalizati, persoanele cu afectiuni medicale, in special cardiologice si respiratorii, sau gravidele.

Toate celelalte persoane care vor sa se vaccineze, dar nu beneficiaza de gratuitate, pot cumpara vaccinul de la farmacie, urmand ca apoi sa mearga la medicul de familie pentru a-i fi administrat.

Articolul precedentPresedintele Farmexpert, Iulian Trandafir, avertizeaza: „Produsele sub 10 lei vor disparea din farmacie”
Articolul următor7 din 10 vizite medicale sunt cauzate de alimentatia dezechilibrata