Presedintele Farmexpert, Iulian Trandafir, avertizeaza: „Produsele sub 10 lei vor disparea din farmacie”

0
302

Prezent la evenimentul Aspen Healthcare Forum, care are loc astazi, la Bucuresti, presedintele Farmexpert, Iulian Trandafir, a avertizat ca produsele care costa mai putin de 10 lei vor disparea din farmacie.

Anterior, Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania spunea ca sute de medicamente generice cu preturi mici ar putea disparea de pe piata in urmatorul an, ca urmare a cresterii preturilor la combustibil si a modificarilor de reglementare a preturilor in alte tari europene care au Romania ca tara de referinta.

Potrivit estimarilor facute de Asociatie, numarul produselor care risca sa dispara este de peste 2300, iar 60% dintre acestea costa sub 25 de lei.

inalti oficiali si factori de decizie din domeniul sanatatii, experti nationali si internationali specializati in politici de sanatate, cercetatori si specialisti in tehnologii medicale si din industria farmaceutica sunt prezenti astazi, la Aspen Healthcare Forum, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate dezvoltarii si implementarii programelor de sanatate si imbunatatirii asistentei medicale din Romania.

intre persoanele care au luat cuvantul in cadrul evenimentului se numara ministrul Sanatatii Florian Bodog, ministrul Finantelor, Ionut Misa, si cel al Afacerilor Europene, Victor Negrescu.

Oficialii si specialistii din sanatate prezenti la eveniment au abordat subiecte legate de imbunatatirea accesului la serviciile de sanatate din Romania, au discutat despre harta nevoilor din sistemul de sanatate din Romania si despre solutiile integrate aplicabile, dar si despre noile tehnologii dezvoltate pentru cresterea performantei sistemelor de sanatate. De asemenea, s-au dezbatut modele functionale ale sistemelor aplicate in strainatate.

Articolul precedentStudiu: Miscarea nu previne blocarea arterelor coronare
Articolul următorProf. dr. Florian Bodog: „Prima cantitate de vaccin gripal a fost livrata in tara marti”