Vesti bune pentru medicii rezidenti!

0
170

Medicii rezidenti au primit promisiuni de recalculare a sporurilor si majorare a salariilor, in urma intrevederii cu Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice, ce s-a desfasurat sambata, 18 octombrie. De asemenea, absolventilor de medicina li s-a promis suplimentarea cu 78 de locuri pentru concursul de rezidentiat. Discutiile vor fi reluate joi, 23 octombrie.

Medicii rezidenti solicita recalcularea sporurilor, in functie de gradul de periculozitate si de specialitatea chirurgicala, precum si augmentarea salariilor de la 700 la 1800 lei. Sporurile medicilor rezidenti vor fi negociate in cadrul urmatoarei intrevederi.

Absolventii de medicina solicitau suplimentarea numarului de locuri pentru examenul de rezidentiat, in sesiunea din noiembrie, cu 500 de locuri. Ministrul Sanatatii le-a oferit doar 78 de locuri noi. Pana la urmatoarea discutie, Ministerul Sanatatii Publice va reanaliza insa posibilitatea resuplimentarii unor noi locuri pentru rezidentiat, in conformitate cu fondurile bugetare. De asemenea, s-a convenit modificarea datei de sustinere a examenului de rezidentiat. Aceasta a fost fixata pentru data de 16 noiembrie, cu 7 zile mai tarziu decat data stabilita initial de Ministerul Sanatatii Publice.

Absolventii de medicina au decis amanarea protestelor, planificate pentru, 20 octombrie, pana la aflarea noii cifre de scolarizare pentru rezidentiat.

La intrevederea din 18 octombrie, la sediul Ministerului Sanatatii Publice, s-a stabilit si infiintarea unei comisii comune de negociere in scopul rezolvarii cerintelor tinerilor medici. Reprezentantii studentilor si absolventilor de medicina vor putea aduce propuneri concrete referitoare la programa si organizarea viitoarelor examene de rezidentiat.

Articolul precedentDistribuitorii de medicamente si reprezentantii MS nu au ajuns la un acord
Articolul următorUn copil de 11 ani si-a dat foc in gradina casei!