Virusul HIV ar putea fi invins!

0
218

Virusul HIV ar putea fi invins, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din California de Sud, care au descoperit o noua enzima ce are rolul de a lupta impotriva virusului ce provoaca anual moartea a doua milioane de oameni.

Enzima numita APOBEC-3G, se gaseste in toate celulele organismului uman si ar putea ajuta la obtinerea unui tratament veritabil impotriva acestei maladii. Aceasta enzima poate sa opreasca virusul HIV inca de la prima lui replicare, iar structura ei arata cum acesta provoaca mutatii ADN-ului. Oamenii de stiinta pastreaza insa si o urma de scepticism, spunand ca evolutia mare a virusului ar putea impiedica actiunea enzimei.

Chiar si asa, prin descoperirea mecanismului de actiune al enzimei cu ADN uman, se deschid noi drumuri pentru crearea de medicamente anti-HIV. Totodata, aceasta enzima este capabila sa inhibe si virusul hepatitei B, iar alte enzime din aceiasi clasa au un rol foarte important in dezvoltarea anticorpilor si a inimii.

Statisticile Compartimentului pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiei HIV-SIDA arata ca in luna iunie a acestui an , in Romania exista un numar de 7.719 pacienti cu virusul HIV. Dintre acestia, procentul cel mai mare era reprezentat de persoane cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. Conform Organizatiei Natiunilor Unite , anul trecut au murit datorita acestei maladii, cu 100.000 de oameni mai putin decat in 2006.

Articolul precedentDistribuitorii de medicamente si reprezentantii MS nu au ajuns la un acord
Articolul următorUn copil de 11 ani si-a dat foc in gradina casei!