Vegetarienii, predispusi atacurilor de cord si accidentelor vasculare cerebrale

0
189

Riscul de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral este mai mare pentru vegetarieni decat pentru persoanele care au o dieta echilibrata, din care nu lipseste carnea – conform unui nou studiu, preluat de agentia de presa ANI.

„Adeptii vegetarianismului au carente de vitamina B12, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare. Aceasta vitamina se regaseste din plin in alimentele pe care vegetarienii le evita si mai putin in legume sau fructe”, a declarat seful echipei de cercetatori, Arun Garg, medic la spitalul Max din New Delhi, India.

Dr. Garg a precizat ca a observat deficienta de vitamina B12 la aproape 5.000 de pacienti vegetarieni, in ultimii cinci ani.
„Riscul la vegetarieni este de patru ori mai mare decat la celelalte persoane”, a declarat omul de stiinta indian, mentionand ca lipsa vitaminei B12 creste nivelul aminoacidului denumit homocysteina.
Un nivel pese limita normala de homocysteina creste riscul aparitiei cheagurilor de sange, care pot reduce fluxul de sange catre creier si provoca un accident vascular cerebral.
Autorii studiului au precizat ca dintre cei 4.860 de pacienti examinati, 60% aveau un nivel scazut de vitamina B12, majoritatea acestora fiind vegetarieni.
„Nu spun ca vegetarianismul este ceva rau, dar acestea sunt descoperirile noastre. Cei care au o asemenea dieta trebuie neaparat sa ia suplimente de vitamina B12”, a declarat dr. Garg.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentStatie de oxigen in conformitate cu standardele UE
Articolul următorConcediile si pericolele pentru sanatate