incalzirea globala va duce la o crestere a cazurilor de calculi renali (studiu)

0
212

Un numar din ce in ce mai mare de americani vor suferi din cauza formarii de calculi renali in anii urmatori, din cauza perioadelor extinse de seceta ce constituie unele dintre efectele fenomenului incalzirii globale, conform unui grup de cercetatori de la Universitatea din Texas, informeaza AFP receptionata de Agerpres.

Calculii renali, rezultatul cristalizarii unor celule din urina, se pot forma in urma deshidratarii organismului. in cazul in care fenomenul incalzirii globale continua in urmatorii ani in ritmul prevazut de ONU, in Statele Unite ale Americii se asteapta o crestere cu 30% a cazurilor de imbolnavire din cauza calculilor renali, in randul populatiei din zonele mai expuse la seceta.

Mai mult decat atat, pana in anul 2050 s-ar putea inregistra o crestere a numarului de imbolnaviri cu nu mai putin de 2,2 milioane de noi cazuri. Tratamentele pentru acesti bolnavi va costa bugetul american peste 1 miliard de dolari.

„Acest studiu prezinta una dintre consecintele medicale directe ale fenomenului incalzirii globale asupra sanatatii oamenilor” subliniaza Margaret Pearle, profesor de urologie la Universitatea din Texas si co-autor al acestui studiu. „Atunci cand oamenii trec de la un climat temperat la unul mai cald, se observa un risc crescut de formare a calculilor renali. Am putut constata aceasta tendinta odata cu trimiterea de trupe americane in teatrele de operatiuni din Orientul Mijlociu”, a mai adaugat ea.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentStatie de oxigen in conformitate cu standardele UE
Articolul următorConcediile si pericolele pentru sanatate