Sistemul de sanatate al SUA, ineficient si costisitor

0
368

Ineficienta sistemului de sanatate al SUA, care este mai costisitor decat cel din alte mari state industrializate, se afla la originea a pana la 101.000 de decese premature pe an, releva un studiu publicat vineri la Washington, citat de AFP.

Intr-un sistem de notare cu un maxim de 100 de puncte, avand drept criteriu 37 de categorii, de la accesul la ingrijiri medicale pana la calitatea acestora, SUA intrunesc 65 de puncte, de doua ori mai putin ca in 2006, clasandu-se pe locul 19 intre statele industrializate in materie de decese premature sau in urma crizelor cardiace, releva studiul realizat de Commonwealth Fund.
in 2007, 75 de milioane de americani din populatia activa fie nu erau asigurati deloc, fie aveau asigurari insuficiente, in timp ce in 2003 aceasta cifra era de 61 de milioane.

in acelasi timp, intervalul de timp necesar pentru o programare la doctor a crescut: in 2007, la fel ca in 2005, sub jumatate dintre adultii suferind de o problema de sanatate au putut obtine rapid o programare.
Nici procedurile administrative nu s-au imbunatatit, doar 28% dintre medicii americani folosind arhivele electronice, in timp ce in alte tari industrializate acestea sunt utilizate de aproape toti medicii, a mai indicat studiul.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentStatie de oxigen in conformitate cu standardele UE
Articolul următorConcediile si pericolele pentru sanatate