Comunicat Ministerul Sanatatii Publice

0
215

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a evaluat impreuna cu membrii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) situatia aprovizionarii farmaciilor cu medicamente.

La initiativa ministrului Sanatatii Publice, la sediul Ministerului Sanatatii Publice (MSP), a avut loc pe data de 23 iulie 2008, o intalnire cu reprezentantii principalelor companii farmaceutice, membre ARPIM.

In urma discutiilor, s-au desprins urmatoarele concluzii :

1. Exista disponibilitate din partea producatorilor internationali de a livra, in continuare, toate medicamentele necesare populatiei si de a onora, integral, comenzile distribuitorilor, inclusiv pentru programele nationale de sanatate.

2. MSP a reafirmat disponibilitatea de a deschide discutii pentru realizarea unui nou memorandum, cu toata industria farmaceutica, in vederea introducerii unei noi modalitati de calculare a preturilor la medicamentele din CANAMED-Catalogul National al Preturilor Medicamentelor, pana la sfarsitul lunii septembrie 2008.

3. Vor fi reactualizate, periodic, lista de medicamente compensate si protocoalele terapeutice atasate, in functie de medicamentele noi care ar putea fi introduse pe piata.

4. S-a constituit un grup de lucru pentru finalizarea prevederilor viitoarei metodologii de calculare a preturilor la medicamente. S-a convenit continuarea intalnirilor pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sursa: www.ms.ro

Articolul precedentStatie de oxigen in conformitate cu standardele UE
Articolul următorConcediile si pericolele pentru sanatate