Valeriu Gheorghiță: E o problemă în toate centrele de vaccinare cu plata medicilor care vaccinează

0
23

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat luni că niciun medic din rândul personalului vaccinator nu a fost remunerat până acum, problema fiind la nivelul tuturor centrelor de vaccinare.

”Sunt semnale pe care și eu le-am primit și pe care le primesc în cadrul ședințelor pe care le am cu județele. Este o cerere pe care, pe bună dreptate, personalul medical vaccinator o are referitor la remunerație. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți. (…) Sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și nu mai avem o dorință neapărat atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. (…) Pot să vă spun, din ceea ce știu, că la nivelul tuturor centrelor de vaccinare există această problemă. Practic nimeni nu a fost plătit până la data actuală. Suntemc onvinși că aceste situații se vor rezolva cu celeritate. Practic, vorbim de toate centrele de vaccinare”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță la un post de televiziune.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România a mai subliniat și problema legată de coordonatorii centrelor de vaccinare, care au responsabilități suplimentare, dar sunt sunt plătiți la fel ca ceilalți medici vaccinatori.

”Mai este o problemă legată de coordonatorii centrelor de vaccinare care sunt remunerați la fel ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare și bineînțeles că din acest motiv numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități este mai scăzut. Cred că această situație trebuie rezolvată cât mai rapid tocmai pentru a motiva suficient de bine personalul și pentru a avea o activitate în centrele de vaccinare și, implicit, pentru a avea un succes în această campanie”, a mai declarat Gheorghiță la Digi 24.

Întrebat de ce se întâmplă acest lucru și dacă au existat discuții cu Ministerul Sănătății cu privire la plata personalului medical vaccinator, col. dr. Valeriu Gheorghiță a precizat: ”Conform acelei OUG, instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sănătății. Eu am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi este adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil că s-au efectuat deja demersuri în acest sens, însă toată lumea așteaptă să își plătească plata așa cum este firesc.”

Articolul precedentSimptome „foarte neobişnuite”, în cazul danezei decedate după vaccinarea cu AstraZeneca
Articolul următor„Salvaţi Copiii” strânge bani pentru achiziţia unei ambulanţe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu”