Simptome „foarte neobişnuite”, în cazul danezei decedate după vaccinarea cu AstraZeneca

0
23

Daneza în vârstă de 60 de ani care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a fost imunizată anti-COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca a avut simptome „foarte neobişnuite”, a anunţat duminică seara Agenţia Daneză a Medicamentului, relatează luni Reuters.

Femeia a avut un număr scăzut de trombocite şi cheaguri în vasele de sânge mici şi în cele mari, precum şi hemoragii, a precizat sursa citată.

Campaniile europene de vaccinare au fost afectate în ultimele două săptămâni de informaţii privind apariţia de tromboze la persoane imunizate cu vaccinul AstraZeneca.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a afirmat că nu există niciun indiciu că acestea au fost provocate de vaccinare, poziţie susţinută şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat că a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs şi nu a descoperit vreo dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin, pe care mai multe ţări europene l-au suspendat în urma semnalării unor cazuri de tromboză suspecte.

Articolul precedentEXCLUSIV Dr. Mihalaș: Dacă o persoană e pozitivă în casă sau birou, aproape sigur toţi de acolo fac COVID-19
Articolul următorValeriu Gheorghiță: E o problemă în toate centrele de vaccinare cu plata medicilor care vaccinează