Valeriu Gheorghiță, despre tulpina indiană a SARS-CoV-2

0
69

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat, în legătură cu tulpina indiană a SARS-CoV-2, o tulpină care a suferit două mutații, că toate aceste modificări duc la o creștere a contagiozității și agresivității. Mai mult, mutațiile fac ca virusul SARS-CoV-2 să fie mai rezistent la vaccinurile dezvoltate până în prezent.

”Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii. Categoric, oricând poate să genereze noi mutații. Acestea sunt atent supravegheate la nivel internațional. Nu sunt neapărat elemente care să creeze un nou context din punct de vedere virusologic”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

Totodată, medicul a subliniat că în acest moment singura soluție este vaccinarea și respectarea măsurilor de prevenție.

Ad in title

”Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie. Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri (sâmbătă – n.r.) nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară și tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înțeles”, a subliniat dr. Gheorghiță la Digi 24.

Articolul precedentVIDEO 1.241 de persoane vaccinate anti-COVID-19, în două zile de Drive-Thru la Deva
Articolul următorȘeful Grupului de Comunicare Strategică și-a anunțat demisia