Gheorghiță: Cel mai mare timp de așteptare este la centrele unde se imunizează cu serul Pfizer/BioNTech

0
79

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a recunoscut că cel mai mare timp de așteptare este la centrele de vaccinare unde se folosește serul Pfizer/ BioNTech.

Gheorghiță a mai precizat, joi seară, că în ultimele 24 de ore, peste 80.000 de persoane au fost programate la vaccinarea împotriva noului coronavirus. Din acest total, aproape 27.000 de persoane au fost de pe listele de așteptare, iar diferența a fost cu programare direct în centrul de vaccinare.

Potrivit dr. Valeriu Gheorghiță, această cifră este echivalentă cu cea de la începutul campaniei de vaccinare.

Ad in title

”Important este să menținem acest ritm de vaccinare și pe viitor, iar în următoarele zile avem în jur de 90.000 de persoane programate pe zi. Locurile de care vorbiți sunt locuri care, dacă vrei să intri astăzi, te programezi peste o săptămână. Nu sunt locuri pe care le ocupi astăzi sau mâine. Programările sunt deja făcute”, a declarat Gheorghiță la un post de televiziune.

Întrebat de ce multe persoane care s-au înscris la începutul etapei a treia a campaniei sunt și acum pe listă, Gheorghiță a spus că  ”asta confirmă că s-a respectata prioritizarea celor înscriși”.

În ceea ce privește listele de așteptare care au mers greu în unele centre, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a spus că această situație s-a creat deoarece au fost centre care nu au fost active, care nu au avut vaccin alocat sau care au avut un singur flux de vaccinare.

Articolul precedentIohannis: Pe măsură ce pandemia se reduce, gradual, se vor relaxa măsurile
Articolul următorCe se întâmplă cu vaccinarea anti-COVID-19 în mediul rural