Iohannis: Pe măsură ce pandemia se reduce, gradual, se vor relaxa măsurile

0
40

Președintele Klaus Iohannis a declarat referitor la ridicarea carantinei pe timp de noapte în această vară, că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine, dar dacă ne vaccinăm, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual, se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

Președintele a mai afirmat că fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, calea fiind vaccinarea în masă.

” Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Dacă ne vaccinăm, și deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic, pe măsură ce pandemia se reduce, dacă vedem că se reduc numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, gradual, se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul național evaluează permanent, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, fac propuneri, și veți vedea că, ușor, ușor, se atenuează câte o măsură, apoi începem să renunțăm la anumite măsuri, până când în final, ieșim din pandemie, și ne reluăm viața normală”, a declarat președintele Klaus Iohannis, referitor la carantina pe timp de noapte în această vară.

Ad in title
Articolul precedentMinistrul Educației: Nivelul de testare COVID-19 în școli a fost inexistent
Articolul următorGheorghiță: Cel mai mare timp de așteptare este la centrele unde se imunizează cu serul Pfizer/BioNTech