Vaccinul GSK împotriva virusului respirator sinciţial, rezultate pozitive la persoanele între 50 şi 59 de ani

0
218

Compania farmaceutică GSK a anunţat că vaccinul său împotriva virusului respirator sinciţial a prezentat rezultate preliminare pozitive într-un studiu în fază avansată pentru protejarea persoanelor adulte cu vârsta cuprinsă între 50 şi 59 de ani de boala care provoacă anual mii de spitalizări şi decese.

Vaccinul a îndeplinit obiectivul principal al studiului de faza a III-a de a provoca un răspuns imunitar la adulţii din grupa de vârstă raportată, care prezintă un risc crescut de îmbolnăvire în urma contractării virusului, din cauza anumitor afecţiuni medicale subiacente, a indicat compania, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Virusul respirator sinciţial provoacă de obicei simptome asemănătoare răcelii, însă reprezintă o cauză principală a pneumoniei la copii mici şi la vârstnici.

Vaccinul a fost deja aprobat în Statele Unite, Europa, Japonia şi în alte ţări pentru protejarea persoanelor adulte cu vârste de 60 de ani şi peste.

Articolul precedentSCJU Bistrița: Lucrările la noua aripă finanțate prin PNRR, în ritm susținut
Articolul următorMusic for Autism Romania: Centru de consiliere psihopedagogică pentru elevii constănțeni în vederea orientării vocaționale și profesionale