Music for Autism Romania: Centru de consiliere psihopedagogică pentru elevii constănțeni în vederea orientării vocaționale și profesionale

0
1641
Foto: Facebook/Music for Autism Romania

În cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Constanţa s-a inaugurat, miercuri, Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională. Proiectul este susținut de campania „Music for Autism Romania” și Ameropa Grains, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean Constanța.

„Prin acest cabinet ne propunem evaluarea elevilor, în vederea cunoașterii/autocunoașterii și a fundamentării temeinice a demersurilor de consiliere psihopedagogică a acestora, cu scopul alegerii reale, autentice și asumate, a propriului traseu educațional și al orientării carierei.
Aceste demersuri permit și îndrumarea părinților elevilor, în sensul susținerii propriilor copii într-o mai mare măsură, în direcția potrivită” – informează reprezentanții acestui demers menit să vină în sprijinul destinat elevilor de nivel gimnazial, liceal și profesional, atât din mediul urban cât și rural din județ.
Evenimentul a fost posibil prin implicarea echipei CJRAE Constanța în organizare, sub îndrumarea coordonatorului CJAP – profesor consilier școlar Liliana Țepeluș, a directorului CJRAE Constanța – profesor consilier școlar dr. Irina Ermolaev cât și a inspectorului școlar pentru învățământ special – profesor Veronica Neguțu.
Cabinetul este dotat cu instrumente și mijloace moderne, testele și Platformele achiziționate acoperind o arie largă de obiective în domeniul autocunoașterii, personalității, aptitudinilor, intereselor vocaționale, strategiilor de învățare, al motivației; astfel, testele și platformele achiziționate acoperă o arie largă de obiective în domeniul autocunoașterii, evaluării personalității, aptitudinilor, intereselor vocaționale, strategiilor de învățare, motivației – precizează CJRAE.
Foto: Facebook/Music for Autism Romania
Articolul precedentVaccinul GSK împotriva virusului respirator sinciţial, rezultate pozitive la persoanele între 50 şi 59 de ani
Articolul următorUMF „Carol Davila”: Studenții Facultății de Stomatologie vor putea beneficia de multitudinea avantajelor educaționale ale noii tehnologii haptice (FOTO)