SCJU Bistrița: Lucrările la noua aripă finanțate prin PNRR, în ritm susținut

0
225
Foto: SCJU Bistrița

Lucrările la noua aripă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), avansează: aproape jumătate din structură este ridicată, conform managerului unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany.

Miercuri, pe lângă jurnalişti, au vizitat șantierul preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, în subordinea căruia se află spitalul, şi prefectul judeţului, Teofil Cioarbă.

„Partea de structură, în momentul de faţă, este ridicată aproximativ 50%. Stadiul lucrărilor este mult mai mic, pentru că mare parte din lucrări vor fi pe interior, când începem să lucrăm la instalaţii – sunt foarte multe. Primul stâlp s-a montat în data de 4 septembrie, suntem în 25 octombrie, deci într-o lună şi un pic am ridicat 50% din structură”, a menționat Gabriel Lazany.

Preşedintele Consiliului Judeţean consideră că noua aripă a spitalului ar putea fi dată în folosinţă în primăvara anului 2025, cu câteva luni înainte de termenul prevăzut prin contract – luna august.

Spitalul din Bistriţa a obţinut, prin PNRR, finanțare de aproximativ 100 milioane de euro, banii pentru noua clădire ce va găzdui inclusiv specializări medicale noi (cardiologie intervenţională, chirurgie vasculară, chirurgie buco-maxilo-facială, chirurgie plastică, recuperare neurologică, gastroenterologie intervenţională), la care se adaugă un proiect de digitalizare a unităţii spitaliceşti şi unul de reabilitare a vechii clădiri.

Reabilitatea clădirii principale va include și construirea de grupuri sanitare în fiecare salon, sistem de fluide medicale la fiecare pat, sistem de ventilaţie, sistem de împrospătare a aerului, sistem de umbrire a saloanelor cu jaluzele exterioare, toate lucrările urmând să fie făcute cu pacienţii înăuntru, printr-o reconfigurare a secţiilor.

Foto: SCJU Bistrița

Articolul precedentSecțiile de cardiologie ale SCJU Sibiu au fost relocate în spațiile modernizate
Articolul următorVaccinul GSK împotriva virusului respirator sinciţial, rezultate pozitive la persoanele între 50 şi 59 de ani