Secțiile de cardiologie ale SCJU Sibiu au fost relocate în spațiile modernizate

0
390
foto: SCJU Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (SCJU) a finalizat procesul de relocare temporară a Secțiilor Clinice Cardiologie I și II ale unității sanitare la etajul III al pavilionului materno -infantil, în spațiile recent modernizate.

Secțiile își vor desfășura activitatea în aceste spații pe perioada în care în locația anterioară, situată la etajul I, se vor desfășura lucrări de reabilitare. Cabinetul de urgențe cardiologie va continua să funcționeze, deocamdată, în vechea locație, de la etajul 1 al blocului materno – infantil.

Totodată, spațiile de la etajul III unde își vor desfășura activitatea secțiile de cardiologie sau desfășurat lucrări complexe de reabilitare și eficientizare energetică, care au dus la creșterea considerabilă a gradului de confort pentru pacienții spitalizați și care oferă condiții propice desfășurării unui act medical de calitate, precizează reprezentanții instituției într-un comunicat. Informații complete despre lucrările efectuate găsiți aici.

În urma relocării, Secția Clinică Cardiologie I va dispune în noile spații de la etajul III de 30 de paturi în opt saloane: șapte saloane cu patru paturi și un salon cu două paturi; aceasta mai dispune de un număr de 12 paturi pentru Compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni (TIC) care este în curs de relocare în spațiile special amenajate la parterul blocului – maternoinfantil precum și de șase paturi de cardiologie intervențională care sunt localizate în cadrul CVASIC.

Secția Clinică Cardiologie II dispune în noile spații de la etajul 3 de un număr de 14 paturi în patru saloane: trei saloane cu patru paturi și un salon cu două paturi.

Saloanele din spațiile renovate unde au fost relocate temporar cele două secții sunt dotate cu console/prize de oxigen și aspirație, lavoar cu apă caldă și rece, climatizare automatizată, sistem „nurse call” – ce permite apelarea individuală a asistentelor medicale de către pacienți, instalații de detectare-semnalizare incendiu și geamuri termopan. De asemenea, în spațiile modernizate se regăsesc cabinete pentru medici și asistenți, grupuri sanitare pentru pacienți și personal precum și spații de depozitare.

Foto: SCJU Sibiu

Articolul precedentÎncepe a cincea a ediție a conferinței cu participare internațională “Actualități și perspective în medicina invazivă”
Articolul următorSCJU Bistrița: Lucrările la noua aripă finanțate prin PNRR, în ritm susținut