Bio Farma: Vaccinul anti-COVID-19 de la Sinovac, eficiență de până la 97%

0
267

Compania farmaceutică indoneziană Bio Farma a anunţat, marţi, că datele preliminare rezultate din studiul clinic pe care îl desfăşoară asupra vaccinului produs de compania chineză Sinovac relevă o eficacitate de până la 97%, informează Bloomberg.

Bio Farma nu a furnizat date cu privire la numărul de participanţi care au fost infectaţi pe parcursul studiului clinic în care sunt implicate aproximativ 1.600 de persoane.

„Echipa noastră care conduce studiul clinic a constatat, în termen de o lună, că datele intermediare relevă o eficacitate de până la 97%”, a declarat Iwan Setiawan, purtător de cuvânt al Bio Farma, care a menționat faptul că Bio Farma va aştepta rezultatele finale.

Potrivit acestuia, în acest context, Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Indonezia ar putea să autorizeze vaccinul în sistem de urgenţă, la sfârşitul lunii ianuarie 2021. Astfel, ar putea începe campania de vaccinare în masă.

Articolul precedentPregătirile pentru demararea campaniei de vaccinare împotiva COVID-19 continuă
Articolul următor12 containere pentru triajul copiilor cu diferite boli infecțioase, la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu