În curtea Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu au fost amplasate 12 containere ce vor fi folosite pentru triajul copiilor cu diverse boli infecțioase, care trebuie izolați încă de la prezentarea la consultație.

Achiziția containerelor a fost asigurată de Primăria Sibiu, investiția ridicându-se la o valoare de 950.000 de lei.

”În aceste containere vor fi amenajate patru cabinete de consultații, o sală de explorări imagistice, o sală de așteptare și două grupuri sanitare. În prezent se lucrează la racordarea acestora la sistemul de încălzire al clădirii secției și la racordarea la sistemul de electricitate. Aceste ultime lucrări se vor încheia în data de 15 decembrie, când se va amplasa și mobilierul necesar și se vor putea pune în funcțiune”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.

Anul acesta, Secția de Boli Infecțioase a fost dotată cu o fabrică proprie de oxigen și s-a amenajat în clădire un salon de terapie intensivă.

Ca urmare a lucrărilor de extindere și de dotare a secției, este posibil ca la finalul acestui an secția care tratează cazuri de COVID pediatrice să se mute înapoi în spațiul de pe strada Transilvaniei, aceasta fiind relocată în luna aprilie 2020 pe str. Pompeiu Onofreiu unde exista deja o fabrică de oxigen, un laborator de radiologie și mai multe paturi pentru tratarea acestor cazuri, inclusiv 6 paturi pentru terapie intensivă, potrivit sursei citate.