Pregătirile pentru demararea campaniei de vaccinare împotiva COVID-19 continuă

0
143

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a participat marți, alături de conducerea Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID -19 și reprezentanții direcțiilor de sănătate, la o videoconferință care a avut ca scop verificarea stadiului și a modului de organizare a centrelor de vaccinare.

”Astăzi (n.r. 8 decembrie 2020) începem un lung șir de întâlniri virtuale pentru pregătirea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 care va fi coordonată de către Comitetul Național. Așteptăm finalizarea propunerilor pentru organizarea centrelor de vaccinare, atât cele din unitățile de vaccinare, cât și cele din alte spații identificate. Trebuie să colaborați la nivel local cu reprezentanții prefecturilor și cei ai comitetele județene de urgență care vă vor acorda tot sprijinul ”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

”Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19. În total urmează a fi înființate, conform datelor actuale, cca 900 de centre, urmând ca, în cursul acestei săptămâni, să se definitiveze numărul acestora la nivel național”, se arată într-un comunicat de presă.

Direcțiile de sănătate publică au termen ca, până miercuri, 9 decembrie 2020, să transmită informațiile finale privind identificarea spațiilor în care vor fi înființate centrele de vaccinare, precum și situația resursei umane care va fi implicată în constituirea echipelor de vaccinare.

Articolul precedentPatru pacienți cu COVID-19, aflați în stare gravă, transportați de la București, la Suceava
Articolul următorBio Farma: Vaccinul anti-COVID-19 de la Sinovac, eficiență de până la 97%