Pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, aflaţi în stare gravă, sunt transportaţi marţi cu o aeronavă militară din Bucureşti în zona Moldovei, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni – Suceava şi retur, patru pacienţi infectați cu SARS-CoV-2. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 14.00.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Ministerul Apărării Naţionale a efectuat şi luni o misiune de transport umanitar din Bucureşti la spitale din regiuni ale Moldovei şi Ardealului, cu cinci pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.