Utilizarea Indicatorilor Cheie de Performanta (KPIs) in domeniul medical continua sa creasca in popularitate

0
13

Utilizarea Indicatorilor Cheie de Perfomanta (KPIs) in domeniul medical continua sa creasca in popularitate si este influentata de prezenta unei presiuni tot mai mari asupra facilitatilor medicale cauzata de disponibilitatea limitata a personalului medical profesionist, restrictii bugetare si de necesitatea cresterii profesionalismului in administrarea spitalelor, spun consultantii Acumen Integrat.

De-a lungul timpului, utilizarea Indicatorilor Cheie de Performanta (KPIs) a devenit sinonima cu masurarea si managementul performantei. KPIs sunt legatura dintre ce este vechi si ce este nou in managementul performantei.

Printre cei mai performanti Indicatori de Performanta pentru sectorul medical se numara pacientii tratati per medic, rata de ocupare a locurilor de spitalizare, durata medie de spitalizare, satisfactia pacientilor si venit zilnic per pacient.

Ad in title

Potrivit consultantilor, Indicatorii Cheie de Performanta (KPIs) sunt parte integranta a sistemelor de management la toate nivelurile organizationale, fiind folositi la nivel strategic, operational si individual. Un KPI este un indicator selectat considerat cheie pentru monitorizarea performantei obiectivelor strategice sau a rezultatelor cheie in ariile importante pentru succesul unei activitati si cresterea globala a organizatiei.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi aici.

Articolul precedentCercetatorii au descoperit un tratament care ar putea vindeca formele rare de autism
Articolul următorHemofilia, boala ereditara intalnita mai frecvent la barbati