Ministerul Sanatatii a inventariat si evaluat dispozitivele medicale din unitatile sanitare

0
32

Ministerul Sanatatii a inventariat si evaluat, din punct de vedere tehnic si al modului de pastrare, dispozitivele medicale aflate in cele 67 unitati sanitare care, incepand cu anul 2011, nu mai sunt in contract cu casele de asigurari de sanatate, potrivit unui comunicat de presa.

„Avem in jur de 400 aparate medicale de inalta performanta, ca de exemplu aparate de radiologie, ATI, ecografe, aparatura pentru salile de operatie, pentru laborator si fizioterapie. O parte au fost transferate la spitalele judetene de la aceste unitati”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca, procesul de transfer al dispozitivelor medicale va continua in urmatoarea perioada, dar numai in functie de finalizarea si solutionarea analizelor pe care echipe ale Ministerului Sanatatii le realizeaza in aceasta perioada la unitatile sanitare pentru care autoritatile publice locale au solicitat reaorganizarea in centre multifunctionale de sanatate sau in unitati sanitare.

Ad in title
Articolul precedentCercetatorii au descoperit un tratament care ar putea vindeca formele rare de autism
Articolul următorHemofilia, boala ereditara intalnita mai frecvent la barbati