O echipa de cercetatori canadieni a realizat un studiu potrivit caruia medicamentele pentru tratarea depresiei, prescrise in mod regulat fac mai mult rau decat bine, adica pot genera grave probleme de sanatate.

Mai exact, oamenii de stiinta au analizat studii anterioare asupra antidepresivelor si au ajuns la concluzia ca riscul de deces la persoanele varstnice este mai mare decat la persoanele mai tinere, de unde si efectele negative asupra sanatatii individului. Medicamentele antidepresive au rolul de a inlatura simptomele depresiei prin cresterea nivelului de serotonina din creier. insa, expertii canadieni au observat ca serotonina se raspandeste in tot corpul si influenteaza o serie de functii psihologice si alte functii ale organismului.

Studiul a evidentiat faptul ca serotonina intervine in producerea somnului, in procesele mentale si afective cum ar fi depresia si anxietatea, tulburarea obsesiv-convulsiva, in functii motorii, termoreglare, in reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, serotonina influenteaza functiile hormonale, reproducerea si dezvoltarea .

Totodata, oamenii de stiinta au descoperit ca antidepresivele au efecte negative si asupra tuturor proceselor reglate in general de seronotina. Astfel ca pot aparea probleme de dezvoltare la copiii mici, probleme digestive, sangerari anormale si atacuri de inima la persoanele in varsta. Din cauza serotoninei pot aparea probleme la nivelul aparatului cardiovascular, muscular si sistemul endocrin.

Prin urmarea, cercetatorii canadieni le recomanda oamenilor prudenta atunci cand vine vorba de administrarea antidepresivelor , in conditiile in care aceste medicamente sunt prescrise anual catorva milioane de oamnei.