Usturoiul contine un compus de 100 de ori mai puternic decat antibioticele, care lupta impotriva toxiinfectiilor alimentare, potrivit unui nou studiu al oamenilor de stiinta din Statele Unite ale Americii.

Mai exact, usturoiul contine o substanta numita diallyl sulphide care trateaza toxiinfectiile alimentare intr-un timp mult mai scurt decat antibioticele recomandate in mod obisnuit. Cercetatorii sunt de parere ca noua descoperire are potentialul de a elimina partial bacteriile care determina aparitia infectiilor. La nivel global, cele mai comune cauze pentru toxiinfectiile alimentare sunt bacteriile din clasa Campylobacter.

Usturoiul trateaza nu doar toxiinfectiile alimentare. Proprietatile sale s-au dovedit eficiente si in prevenirea bolilor cardiovasculare, cancerului, reumatismului si hipertensiunii arteriale. Efectul protector se datoreaza vitaminelor (A, B si C), mineralelor, aminoacizilor, dar si enzimelor. Consumat zilnic, usturoiul este remediul potrivit pentru persoanele care au probleme cu hipertensiunea arteriala. De asemenea, usturoiul previne aparitia aterosclerozei, afectiune care sta la baza multor probleme cardiovasculare. Usturoiul este arma eficienta in lupta impotriva colesterolului „rau”, ajuta la cresterea colesterolului „bun” si scade nivelul trigliceridelor.