Oamenii de stiinta au realizat un studiu potrivt caruia laptele matern are rolul de a proteja copilulul de diversele forme de cancer. Mai exact, cercetatorii au descoperit un nivel ridicat al agentului care lupta impotriva cancerului, numit TNF, agent care se regaseste in laptele matern.

Studiul a constat in prelevarea de probe din colostru, primul lapte pentru bebelus si din laptele pe care mamele il au dupa aproximativ zece zile de la nastere. Prin urmare rezultatele cercetarilor au aratat ca ca nivelul agentului care lupta impotriva cancerului din laptele matern este de 400 de ori mai mare decat se poate transmite prin intermediul sangelui.

Cu toate ca studiile anterioare au demonstrat ca laptele matern este benefic pentru sanatatea unui copil, acest nou studiu evidentiaza faptul ca agentii anti-cancer pot preveni aparitia leucemiei, a neuroblastoamelor si a bolii Hodgkin. Studiul pune in evidenta importanta laptelui matern pentru sanatatea copiilor. De asemenea mamele sunt sfatuite sa-ti hraneasca copiii cu lapte matern si nu cu alte tipuri de lapte.