Campania „Controleaza-ti Diabetul” a primit un Premiu de Excelenta in cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Anuale ale Asociatiei Medicale Romane, desfasurate in Aula Academiei Romane.

Diploma de Excelenta i-a fost acordata doamnei prof. univ. dr. Maria Mota, presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice pentru initierea si coordonarea stiintifica a Campaniei „Controleaza-ti Diabetul”, cea mai importanta manifestare desfasurata la nivel national, care a adus in atentia opiniei publice importanta preventiei, educatiei si controlului eficient al diabetului.

„Sunt onorata sa primesc acest premiu din partea Asociatiei Medicale Romane, in Aula Academiei Romane, un loc cu o incarcatura istorica deosebita. Aceasta distinctie ne obliga sa muncim mai mult, sa depunem eforturi pentru ca mesajele legate de importanta preventiei si educatia in diabet sa ajunga la publicurile tinta. Din pacate, incidenta crescuta a diabetului este o adevarata problema de sanatate publica, atat la nivel national, cat si international, si doar printr-o informare adecvata si un control eficient putem incerca sa tinem piept acestei cumplite afectiuni”, a mentionat prof. univ. dr. Maria Mota, presedinte ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Campania „Controleaza-ti Diabetul” a fost lansata in luna noiembrie 2011, la Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Printre obiectivele principale ale acestei campanii se afla implicarea autoritatilor in propagarea mesajului de alarma cu privire la incidenta crescuta a cazurilor de diabet din Romania, informarea si educarea publicului larg cu privire la importanta preventiei si controlului eficient al diabetului, imbunatatirea stilului de viata pentru persoanele afectate de aceasta boala.

Pentru a evidentia importanta preventiei si a monitorizarii permanente a diabetului, Campania „Controleaza-ti Diabetul” se va desfasura prin rotatie, in principalele centre de diabet din tara, creandu-se astfel un cerc al diabetului din punct de vedere informational si educativ in intreaga tara. Anul acesta, campania „Controleaza-ti Diabetul” va cuprinde 2 actiuni, acestea se vor desfasura in Constanta, in perioada 7-8 iulie, si in Oradea, intre 10-14 noiembrie.

Campania „Controleaza-ti Diabetul” a fost organizata de Sanatatea Press Group, care a primit, de asemenea, un Premiu de Excelenta oferit de Asociatia Medicala Romana, pentru modul in care manifestarea a fost conceputa si manageriata logistic.