Urasti sa mananci unele legume? Ar putea tine de gene

0
39

Urasti sa mananci unele legume? Ar putea tine de gene. Este concluzia celui mai recent studiu in acest domeniu realizat de oamenii de stiinta americani de la  University of Kentucky School of Medicine.

Mostenirea a doua copii ale unei anumite variante a genei TAS2R38, legata de gust poate face ca unele persoane sa simta legume precum broccoli sau varza de Bruxelles ca fiind extrem de amare. Aceeasi gena face, insa, si ca berea, cafeau sau ciocolata neagra sa aiba un gust neplacut.

Astfel, toata lumea mosteneste doua copii ale genei TAS2R38, care ne permite sa simtim gustul amar.

Cei care mostenesc doua copii ale variantei AVI ale genei TAS2R38 nu sunt sensibili la gustul amar al anumitor substante chimice. Cei care au o copie a variantei AVI si o copie a variantei PAV percep gustul amar al substantelor respective, dar nu in asemenea masura incat sa le repugne. insa cei cu doua copii ale variantei PAV simt unele alimente ca extrem de amare. Astfel, ei consuma cantitati insuficiente de legume verzi, care sunt recomandate pentru inima.

”Trebuie sa luati in calcul modul in care pacientii percep gustul, daca vreti cu adevarat ca urmeze regulile de nutritie”, a subliniat dr. Jennifer Smith, unul dintre autorii studiului, la o conferinta a American Heart Association.

Cercetatorii vor analiza in continuare daca folosirea anumitor condimente poate masca gustul amar si daca, astfel, oamenilor cu doua copii ale variante PAV a genei TAS2R38, vor fi determinati sa manance mai multe legume.

Articolul precedentMedicul Monica Pop: Ministerul Sanatatii ar trebui sa aiba o baza de date in care sa se poata inscrie toti cei care vor ca organele lor sa fie donate
Articolul următorIntreaga lume marcheaza astazi Ziua Mondiala a Diabetului